3FN

Festival_sommer_danmark_

3 gode grunde til at tage på festival til sommer

cas2

Sommersæsonen kan være ensbetydende med mange ting. Måske forbinder du den med grill, strand og duften af solcreme. Men for manges vedkommende er sommersæson også lig med festivalsæson. Det er her de fleste af årets mest populære festivaler i alle deres afskygninger afholdes rundt omkring i Danmark, Europa såvel som andre dele af verden. Måske er du erfaren festivalganger eller måske har du stadig din første festivaloplevelse i vente. Uanset hvad er der mange gode grunde til at overveje at besøge en (eller flere) af de mange festivaler denne sommer. Her får du tre af dem.

En ekstra ferie

Det er meget forskelligt, hvor længe festivaler varer. Nogle festivaler varer en weekend eller få dage, mens andre varer en hel uge. Uafhængigt af varigheden kan en festival på mange måder være et særligt afbræk, og selvom man ikke rejser uden for landets grænser, kan man nemt komme til at føle, at man får en lille ekstra ferie.

Når man tager på festival, indtræder man nemlig på sin vis i en anden verden, hvor der er en helt særlig afslappet og livsglad stemning over stedet og alle, der besøger det. Kunne du som så mange andre godt trænge til et ekstra afbræk fra hverdagen rutiner og virkelighedens verden, er et besøg på en festival derfor værd at overveje.

Festival_sommer_danmark_

Det er blevet lettere at tage på festival

Fordi flere og flere tager på festival, kommer der også fortsat flere tiltag, som er beregnet til at gøre festivaloplevelsen bedre. Forskellige redskaber, organisationer og lignende er kommet til i takt med, at festivalindustrien er blevet større. Sørger du for at forberede dig rigtigt og orientere dig om de forskellige tiltag til festivaler, kan du derfor også sikre dig en endnu bedre festivaloplevelse – uanset, om du er erfaren festivalganger eller ny i festivalens verden. Du kan læse meget mere om de forskellige tiltag, der gør det meget nemmere at tage på festival lige her.

Oplevelsen kan være, hvad du gør den til

Der er efterhånden en hel række af forskellige festivaler i Danmark og endnu flere i udlandet, hvis du ønsker at rejse for at komme på festival. Disse festivaler har den gode stemning og den særlige oplevelse til fælles, men kan herudover være meget forskellige fra hinanden.

Nogle festivaler centrerer sig om en bestemt musikgenre, mens andre eksempelvis har et særligt tema. Der kan også være stor forskel på selve festivaloplevelsen. I nogle tilfælde bor du i telt på selve festivalpladsen, og festivalen bliver således en oplevelse i døgndrift, mens andre festivaler besøges i døgntimerne, mens man som gæst tager hjem og sover derhjemme.

Festival_sommer_danmark_

Ofte kan du også selv i meget høj grad være herre over, hvad festivaloplevelsen skal være for dig. Er du til fest og ballade, kan det nemt blive det, der bliver omdrejningspunktet for din festivaloplevelse, mens du som musiknørd også kan gøre selve musikken og koncertoplevelsen til det, din festivaloplevelse handler om. Der findes festivaler for alle – unge som gamle, og det er derfor bare med at undersøge udbuddet nærmere.