3FN

glad kvinde

3 måder at forbedre sin økonomi på som studerende

cas2

De færreste studerende vælter sig i penge. Det kan være svært at få pengene til at slå til, når der skal betales husleje, mad, bøger og forbrug – og man samtidig også vil have det lidt sjovt i weekenderne. Med disse 3 måder vil du kunne spare penge i din dagligdag og dermed få råd til mere af det sjove.

Billig bolig

Studerende har den fordel, at de kan leje sig ind i kollegielejligheder og studieboliger. Disse lejligheder er typisk markant billigere end andre lejligheder, da huslejen er tilpasset efter, at det er personer på SU, der skal bo der.

Derudover vil du blive omringet af andre unge mennesker i samme situation som dig. Unge mennesker, der studerer, og som typisk gerne vil det sociale fællesskab, der hersker på et kollegie.

Madordning

At købe mad til én person er dyrere, end at købe mad til flere personer – det skyldes, at producenterne simpelthen pakker maden, så der er til mere end én. Og det kan være dyrt for dig, der kun har brug for mad til én enkelt person.

fællesspisning

Derfor kan det være økonomisk fornuftigt at indgå i en madordning på dit kollegie, eller lave en madklub med vennerne, hvor I skiftes til at lave mad. I kan også – hvis I bor på kollegie – tegne et fællesabonnement på måltidskasser, så I deler udgifterne og altid har god og varieret aftensmad. Og så er det hyggeligt at spise sammen med andre.

Deleøkonomi

Deleøkonomi er blevet meget populært gennem de seneste år og kan vel siges at være noget af et buzzword i vores tid. Det er et princip, hvor privatpersoner deler, bytter, sælger, køber eller lejer aktiver ud gennem en udbyder.

Du kan for eksempel leje din lejlighed ud, når du ikke selv er der, og dermed få lidt ekstra lommepenge i kassen.

Lej en bil af en privat person – det er markant billigere end at leje den af et firma. Alternativt kan du køre med andre, der skal samme sted hen – også selvom du ikke nødvendigvis kender dem.

Sælg dit gamle tøj, sko og accessories gennem online portaler.

delebog

Når du har bestået eksaminer for et semester, så sælg dine bøger til nye studerende.

Der kan være mange penge at hente gennem deleøkonomi, så overvej altid om der eksisterer en portal inden for deleøkonomi, som du kan gøre brug af.

Med ovenstående tre tips kan du gøre studielivet lidt sjovere og få råd til andet end bøger og kedelige praktikaliteter.