3FN

a-kasse

Meld dig ind i en a-kasse allerede som studerende

cas2

Man kan næsten ikke melde sig for tidligt ind i en a-kasse og fagforening. Som studerende er der til og med nogle favorable muligheder, som kan hjælpe dig til en masse ting gennem og efter studiet. Der vil også være nogle a-kasser, som er særligt konkurrencedygtige i forhold til dit studie, og som henvender sig specifikt til de studerende.

Du kan læse mere om fordelene bed at melde dig ind i en a-kasse som studerende:

Studierabat på a-kasse og fagforening

De a-kasser og fagforeninger, der er relevante for studerende, har ofte en meget billig takst, så længe du er under uddannelse og sommetider også et helt år efter endt uddannelse. Det er selvfølgelig sådan lavet, fordi rigtig mange studerende ikke har særlig mange penge at rykke rundt med.

Har man ikke det, så er det dog alligevel en rigtig god idé at betale lige lidt, så man kan være med i en a-kasse og fagforening. Læs med herunder, og find ud af, hvorfor du allerede bør melde dig ind i en a-kasse og fagforening, når du er under uddannelse ud over den økonomiske fordel ved, at det er billigere som studerende.

Få støtte efter endt uddannelse

Det skal man selvfølgelig, fordi man så kan få hjælp efter endt uddannelse. Som oftest er det sådan, at hvis man har været arbejdsløs eller ledig i to måneder, så kan man søge økonomisk støtte, hvis man er med i en a-kasse og fagforening. Dette kan blive relevant for de studerende, der ikke har et job på den anden side af uddannelsen, som står og venter på dem, som nogle måske har.

Men for at man kan få den støtte, så kræver det, at man har været medlem i sin a-kasse og fagforening i en længere periode. Derfor er det igen vigtigt, at man allerede melder sig ind under sin uddannelse, og at det ikke først er noget, man kommer i tanker om, når man står på den anden side og mangler pengene.

aftale

Hjælp under uddannelse

Det er dog ikke kun efter uddannelsen, at de danske a-kasser og fagforeninger kan komme dig til gode. Allerede under din uddannelse kan du få hjælp til forskellige ting så som jobansøgninger, kurser i diverse egenskaber og så videre. Dette kan være en rigtig god hjælp at benytte sig af for at få sat et ordentlig CV og ansøgning op til et studiejob, en praktikplads eller en kandidatansøgning.

Som du kan se, så er der mange gode grunde til at melde sig ind, allerede når man går på skole. Så kan du altid vælge om igen bagefter, hvis der er en, der kommer til at passe bedre på det, du skal beskæftige dig med. Men vælg først og fremmest de a-kasser og fagforeninger, der henvender sig til de studerende. Det er disse, du vil få mest ud af under din uddannelse og også i året, efter du har endt uddannelsen. Og så er det også de billigste for dig lige nu.