3FN

Invester_hvordan_

Alle kan begynde at investere

cas2

Når man nævner året ”investeringer”, så tænker mange strakt på aktier.

Mange tænker også, at investeringer kun er for folk, der arbejder indenfor økonomi, og som har forstand på den slags. Men der tager man allerede grueligt fejl.

Hvad betyder det at investere?

At investere betyder i grove træk, at man tager en risiko imod en forventning om et afkast. Man bruger nogen penge for at investere, og man håber så, at udfaldet er, at man kommer til at tjene penge.

Investeringer er langt fra kun noget med aktier. Den mest populære investering i Danmark er fast ejendom. At man køber et hus, og man efter noget tid kan sælge det og få mere for det end, at man gav.

Invester_hvordan_

 

Andre former for investeringer er, at crowdlending. Når man vælger at gå ned i banken for at låne penge, så betaler man renter til banken.
Crowdlending er, når man går ind og tager den position, som banken normalt har. Man låner penge til private mennesker, hvor man så tjener penge på renter.

Der findes forskellige platforme for crowdlending, hvor man kan oprette sig. Derudover er der selvfølgelige aktier, som man kan investere i.

Læs dig til at investere

Man behøver ikke at have en uddannelse indenfor økonomi for at kunne investere.
Man kan læse sig til meget, og mininvestering er en af de blogge, hvor man kan læse alt om, hvad det vil sige at investere.

Christian, der står bag bloggen, han savnede en god blog, der skrev om investeringer, dengang hvor han ville begynde at investere. Derfor besluttede han sig for at oprette en blog, hvor andre kan lære om de forskellige investeringsmetoder.

Christian har også udgivet en bog med samme navn som bloggen. Hvis man derfor er mere til en fysisk bog end at læse indlæg på internettet, så kan man bestille hans bog, hvor man kan lære alt om at investere.

På hans blog får man også at vide hvilken risiko, der er, ved de forskellige investeringsmetoder. Når man investerer, så er der altid en risiko for, at man ender med et tab. Som fx når man køber et hus, hvis formål er at tjene penge på det, så kan man være uheldig, at man ender med et tab, når det skal sælges. Det er en risiko, som man tager, når man vælger at investere i et hus, men det er ikke kun ved investering i et hus, at der er en risiko for et tab.

Invester_hvordan_

Når man invester, så må man være indforstået med, at der altid er en risiko for at tabe de penge, som man har investeret i.

Det er vigtigt, at sætte sig ind i tingene

At investere behøver ikke at være noget skræmmende. Jo mere, at man sætter sig ind i tingene, jo mindre skræmmende bliver det.
Men det er vigtigt, at man har sat sig ind i det at investere, hvis man vil have mest muligt ud af sin investering. Sådan undgår man også, at man ikke snyder sig selv for en god investering.