3FN

Bogholder_revision

Bogholderibranchen i det 21 århundrede

cas2

Som selvstændig er man normalt fokuseret på at lave det man er god til, og det kan være alt muligt andet end at rode med tal… så selv om man uden tvivl brænder for sin profession, så er der noget der følger med – og det er at der skal laves regnskab. Dog er det sådan, at selv om man ikke føler speciel glæde ved selv at rode med tallene, så er der absolut mulighed for at finde en bogholder til at tage den tunge del.

Selv om det kan siges at en bogholder har mest at lave i selve regnskabssæsonen, så er det faktisk sådan at en virksomhed kan gøre brug af en bogholder til meget andet end blot regnskaber, mere konkret til sparring ift økonomiske beslutninger i løbet af året.

Der er som regel en hel del ting man skal tage stilling til når man driver virksomhed, en del af de ting vil være af økonomisk art, hvor en revisor eller bogholder kan give dig svar på en række forskellige ting, om det er rent regnskabstekniske forhold der påvirker virksomhedens forhold, eller nye regler der ændrer fokus eller prioriteter for virksomheden, så er der hjælp at hente.

Bogholderen har her sine stærkeste kompetencer, hvilket gør at det er vigtigt at bruge en bogholder til de økonomiske spørgsmål, så man ikke bliver fanget på bagkant med regler og spørgsmål.

Bogholder_revision

En revisor kan styrke bundlinjen

Når man driver en virksomhed, og har en revisor til at gennemgå den, så kan det give et bedre resultat for virksomheden end man oprindeligt havde forestillet sig, idet der kan blive optimeret på alle økonomiske aspekter, fx at virksomhedens likviditet ikke lider mod slutningen af måneden, hvilket kan tilvejebringes ved at ændre betalingsbetingelserne over for kunderne, så pengene kommer hurtigere i kassen, eller en simpel likviditetsplan.

Et gammelt ordsprog siger, at en revisor betaler sin egen løn, forstået på den måde, at hvis en revisor har en eksistensberettigelse i en virksomhed, så vil det kunne lade sig gøre for revisoren at finde forbedringer der kan dække lønnen… samtidig kan det være smart at have en der eksternt kan sidde og kigge ind i virksomheden, uden at være under påvirkning af en ”plejer”-attitude.

Ud over regnskaber, så er det også vigtigt at fremhæve grundlaget for regnskabet, nemlig budgettet – det man forventer der kommer til at ske i løbet af det kommende år, og hvor en revisor både kan give input til at lave et der er realistisk og sigter mod at opnå specifikke driftsmæssige mål.

Bogholder_revision

Find en ny bogholder

Når man er på jagt efter en ny bogholder, så er der efterhånden en del forskellige muligheder for at gøre det, fx på nettet hvor nærmest alle starter med at søge, og hvor de fleste bogholdere sørger for at være ekstra synlige.

Man vil hurtigt kunne finde de første 5 potentielle emner til at gøre forretninger med, hvor det næste naturlige skridt vil være at gå ind på deres side for at se hvem de er og hvor seriøse de er, finde referencer og se om de fx er på Trustpilot.

Det er slet ikke så svært, så det er bare om at komme i gang, så man er klar til at optimere forretningen det kommende år.