3FN

Gymnastik

Derfor skal dine børn gå til gymnastik

cas2

Du skal selvfølgelig ikke presse noget ned over hovedet på dine børn, men prøv alligevel om du ikke kan få dine børn til at prøve gymnastik. Der er nemlig en hel masse gode ting at hente få de små kroppe og hjerner i forbindelse med at gå til gymnastik. Måske bliver de bidt af det, og kommer til at fortsætte i mange år. 

Det er sjovt

Er der noget gymnastik er, så er det sjovt. Det er også udfordrende, hårdt, spændende, nervepirrende, grænseoverskridende, men det er i særdeleshed også sjovt. Derudover er det utrolig sundt for børn at gå til gymnastik. 

Sportsgymnastik

3 slags gymnastik

Der findes 3 slags gymnastik som dit barn kan gå til. Der er også mange steder hvor det er et mix af alle 3, og når barnet så bliver ældre kan han eller hun vælge at fokusere mere på det ene eller det andet hvis der er noget der bidder sig specielt fast. 

Rytmisk gymnastik

Denne form for gymnastik minder meget om at danse, bare med en masse seje gymnastik tricks ind over. Især mange piger er rigtig glade for at gå til rytmisk gymnastik. Denne form for gymnastik kan også udvides ved at bruge vimpler, kegler, bolde og lignende som kastes op og gribes igen.  

Redskabsgymnastik

Her bruger man en masse former for redskaber, det kan være bomme, ringe, barrer, spring over hest og så videre. Og bare rolig, trænerne går langsomt frem og passer godt på de små så de ikke falder ned fra noget. Der er altid mere end en træner på så der bliver holdt godt øje. 

Spring gymnastik

Ved springgymnastik bruger man trampoliner og springmåtter. Her lærer dine børn at lave seje tricks, saltomortaler, flik flak og så videre. Igen her går man langsomt frem og passer rigtig godt på at ingen kommer til skade, eller udfører spring de ikke er klar til. Hvis dit barn elsker at springe på trampolin i haven vil dette helt sikkert blive et hit, og her er der ikke så stor fare for brækkede arme eller ben fordi trænerne ved hvad de laver og hjælper børnene når de springer. 

Ballet

Koordination og balance

Når dine børn starter til gymnastik vil deres koordinationsevne i den grad blive udfordret. De vil lære deres krop super godt at kende. Deres balanceevne vil også blive udfordret og trænet. Faktisk har det vist sig at børn der lider meget af kørersyge har stor gavn af at gå til gymnastik fordi deres balancenerve kommer i topform. Børnene lærer virkelig at bruge deres krop når de står, løber, hænger på hovedet og så videre. 

Kondi og motion

I en verden hvor flere og flere er overvægtige, også helt små børn, er det vigtigt at give dine børn lysten til motion. Gymnastik er super god træning og træner simpelthen hele kroppen på kryds og på tværs. Der løbes, klatres, hoppes, snores og så videre. Hvis et barn er overvægtigt vil det have meget større sandsynlighed for at kæmpe med overvægten resten af livet, til forskel for et barn der er i god sund form. 

Fællesskab

I den danske gymnastik verden er der et stort fællesskab. Det er en virkelig social sport og vil give dit barn en hel masse rigtig gode venner. Og når dit barn bliver lidt ældre vil han eller hun sammen med sit gymnastikhold deltage i diverse stævner, turneringer og konkurrencer rundt om i landet, og møde en masse nye kammarater. Hvis dit barn ikke har så mange tætte venner i skolen, kan det være en fantastisk oplevelse at gå til gymnastik og møde en masse kammarater udenfor skolen. 

Prøv det

Hvis du ikke endnu er helt overbevist, så bare prøv det. Dit barn kan komme til en prøvetime og prøve at være med, og vil med stor sandsynlighed komme hjem og være helt bidt af det allerede efter første time.