3FN

Du bør kende disse regler i dit bordfodboldspil

Du bør kende disse regler i dit bordfodboldspil

cas2

Det populære bordfodboldspil, som også kendes som foosball eller ‘baby foot‘, er det perfekte spil, hvis du søger et sjovt og spændende spil, som du kan spille sammen med dine venner. Hvis du holder af at nyde et godt bordfodboldspil, kan d også blive bedre, hvis du spiller mod spillere, som er bedre end dig. Derved kan du nemt overvinde dine venner. Men hvad er reglerne, når du spiller bordfodbold? I denne artikel giver vi dig nogle af de grundlæggende regler, som du bør huske på, når du spiller bordfodbold.

Generelt om det typiske bordfodboldspil

Et bordfodboldspil i standardstørrelse kommer med spillerfigurer på otte roterende stænger, som du som spiller styrer med håndgrebene for enden af stængerne. Når en kamp startes gives bolden op ved at rulle den ind midt på bordfodboldbordet. Spillerne manøvrerer derefter bolden ved at sparke til den med spillerfigurerne for at sparke den ind i det andet holds mål, som typisk har en bredde på omkring 20 cm.

I hver ende af bordfodboldspillet er der en målmand, som dækkes op og støttes af en stang med to forsvarsspillere. Nogle fodboldborde har en anden konfiguration og har en tremandsstang ud for målet og med tre spillerfigurer også på de øvrige spillerstænger.

På standard bordfodboldborde har den midterste stang fem spillerfigurer påsat om end nogle specielle borde har hele seks spillerfigurer på midterstangen. I langt de fleste bordfodboldspil har stangen, som er tættest på modspillerens mål, tre angrebsspillere.

Uanset hvilket bordfodboldspil du søger, så vil du typisk kunne finde et godt bordfodboldspil for dig online.

Når man spiller bordfodbold, så kan man spille enten 2 eller fire spillere på et bord i standardstørrele. I modsætning til pool, dart og andre populære bar-spil, så er fodboldreglerne oftest forskellige fra den ene gruppe af spillere til den anden. Nogle folk, især begyndere, kan lide at spille med spinning af stængerne, men de fleste folk,  bruger ikke disse regler. Andre folk spiller med, at der skal være minimum én boldberøring med en af spillerfigurerne, før man må skyde på mål og forsøge at score.

De officielle bordfodboldregler er mange og lange

Der findes nogle fodboldregler, der er anerkendt vidt og bredt af det internationale bordfodboldforbund og som bør følges af de seriøse spillere. Her er nogle af reglerne:

En mønt kastes op for at bestemme, hvem der skal serve først og starte spillet. Efter det første mål er scoret, får det hold som der blev scoret mod lov til at serve og starte næste runde. Denne regel sikre, at det er retfærdigt for begge hold. I mere uformelle kampe server man dog oftest ved blot at lade bolden rulle ind på midten banen fra bordets kant. Du kan finde et rigtig godt overblik over bordfodboldreglerne her.

Andre regler er som følger:

  • Når bolden er blevet skudt ud uden for rækkevidde af nogle af spillerfigurerne, erklæres det for en død bold, og der dømmes timeout.
  • Spinning af stangen ER strengt forbudt. Håndledsskud til at skyde bolden eller lave havelågeskud til at reflektere modstanderens spark kan bruges. Hvis spilerstangen imidlertid roterer mere end 360 grader før eller efter skuddet, så er dette ikke tilladt.
  • Det er ikke tilladt at banke stangen hårdt op mod fodboldbordets væg enten ved træk eller skub. Dette er en ulovlig teknik, der er beregnet til at ryste bolden væk eller simpelthen til at distrahere det andet hold.

De ovennævnte regler er kun nogle af de mest grundlæggende regler, som du bør huske på, når du spiller dit bordfodboldspil. Men hvad venter du dog på? Få fat i dine venner og kom i gang med at spille!