3FN

En hund giver dig motion

cas2

Staffordshire bull terrieren  er den vedholdne og bestemte hund, hvorimod labradoren er den intelligente familiehund. Uanset hvilken hund, du vælger, skal den nok få dig op af sofaen og ud i naturen. Dette er en god og overkommelig måde at starte et liv med motion.

Livsstilssygdomme

Motion er en afgørende del af det at holde sig sund og rask. Det er vigtigt, at man holder kroppen i gang, for ellers kan det hurtigt få konsekvenser for helbredet. I ungdomsårene kan man have en følelse af, at man er uovervindelig, men alle de valg, man foretager sig, er også noget, der kommer til at kunne ses i det lange løb. Manges ungdom er præget af en mere eller mindre usund livsstil med en masse alkohol indblandet. Dette er ikke nødvendigvis en skam, for det er også i disse år, kroppen er på sit bedste stadie, og det er her, der er mindre chance for at få en kronisk sygdom. Ofte er denne livsstil også noget, der bare hører med til denne fase, og som helt automatisk mindskes med alderen. Selvom kroppen kan udholde meget, vil ens livsstil lagre sig – både på det ydre, men også på det indre. Hvis man spiser meget usundt, kan det fx gå ind og sætte sig som en type 2-diabetes i værste tilfælde. Sådanne scenarier er vigtige at være opmærksom på, samtidig med, at man ikke skal leve sit liv i en frygt for sygdomme.

Gør motion til et fælles familieprojekt

Motion kan på den ene side være en enormt individualistisk ting, hvor man alene bevæger sig ned i træningscenteret, holder styr på madindtag og har et indre væddemål kørende. Men det behøver langt fra at foregå på sådan en ekstrem måde. Denne livsstil er for nogle, men det er også den tilgang, der kan afholde mange fra at begynde den sunde livsstil. Ligesom så meget andet, behøver det aldrig være enten/eller, for tingene er ikke så sort/hvide. Bare fordi man tager et valg om en sundere kost, betyder det ikke, at der ikke er øjeblikke, hvor man ligger begravet i sofaen med en pose slik. Som familie kan man også sammen aftale at påbegynde den sundere livsstil, for på den måde bliver det et fælles projekt, fremfor den individuelle måde at gribe det an på.

Hunden er din bedste ven

Et godt skub i den rigtige retning, lyder banalt, men er faktisk noget, der kan gøre underværker for den daglige motion. Dette tiltag er at anskaffe sig en hund til familien. En hund er om noget et element, der kan få en op og i gang, for lige så vel som den er sød at lege med, kigge på, putte med og grine af, så er det også et dyr, der har behov, og som kræver at få disse behov opfyldt. Den måde, du som hundeejer kan gøre det på, er ved at gå lange ture med den. Disse ture ville du ikke nødvendigvis få foretaget, hvis ikke der var en firbenet ven, der stod med sine runde, bedårende øjne og kiggede på dig. På den måde gør man motion til kvalitetstid, og de mange ture, du får gået i løbet af en uge, ville føles som ren glæde.