3FN

Få et godt samliv med din partner

Få et godt samliv med din partner

cas2

Det er rigtig vigtigt, at man bevarer det gode samliv med sin partner. Nogle par oplever problemer i forholdet, når man har været sammen en rum tid. Dette er dog helt naturligt, da man ofte glemmer at sætte pris på de små ting i hverdagen, når man først er ude over forelskelsen. Hvis man ønsker at leve livet sammen, er det dog vigtigt, at man finder en måde, hvorpå man kan holde liv i gnisten. Dette kan gøres på rigtig mange måder, man kan eksempelvis peppe samlivet op med sexlegetøj som ofte giver en stærkere følelse af samhørighed.

Der er dog rigtig mange andre muligheder, som foregår udenfor soveværelset. Det kan eksempelvis være meget vigtigt, at man husker at lave ting sammen. Der kan både være tale om små ting og lidt større projekter.  Bare det at tage opvasken sammen, eller måske tage ud og handle i fællesskab. Det er fælles oplevelser i det daglige som kan gøre stor forskel når krisen i forholdet begynder at krasse. For alle kommer til at opleve at forelskelsen falmer og hverdags livet begynder. Her er det vigtigt at man har et fælles fundament at bygge på. Så selvom det lyder trivielt og kedeligt så er det godt givet ud og tage opvasken sammen. For det er ikke de store begivenheder der gør forskellen. Dette stærke fundament gør også at man får en nemmere rarere dagligdag hvor man i fællesskab får tingene til at fungere til stor glæde for alle.

Få hjælp til et godt samliv

Hvis man har afprøvet alle de små ting i hverdagen, så kan det godt være, at man har brug for hjælp udefra, for at redde forholdet. Her kan man eksempelvis opsøge en parterapeut, som har stor erfaring med problemer i længere samlivsforhold. Det kan være rart at få hjælp af en objektiv 3. Person, som ikke kender nogen af parterne. Her kan man få sat ord på alle de følelser, som man tumler med i dagligdagen. Måske har man længe følt sig en smule forsømt af sin partner, og måske ved man også godt, at man burde have givet sin ægtefælle mere opmærksomhed. Mange mennesker kommer til at lægge alt for meget energi i arbejdet, og har derfor ikke overskud på hjemmefronten. Mange oplever først problemerne, når der kommer børn i familien. Børn er fantastiske, men de sluger også en masse af den tid, som man ellers kunne have brugt sammen som par.

Hav et samliv udenfor hjemmet

Afslutningsvis skal det pointeres, at det kan gøre underværker at tage på ferie sammen. Nogle gange behøver det ikke være mere end en weekendtur til Paris eller London. Har man børn, så kan det være en god idé at få dem passet, så man kan have lidt voksen tid alene. Her vil man kunne genopfriske nogle af de følelser, som man hurtigt glemmer i en travl hverdag. Man kan også tage ud sammen i weekenderne, måske kan man drikke et godt glas vin eller gå ud og danse sammen.