3FN

Fire unikke typer af proptrækkere

Fire unikke typer af proptrækkere

cas2

Hvis du søger efter proptrækkere online, så finder du i dusinvis af forskellige flaskeåbner og vinåbnere. Hver type har deres unikke egenskaber og karakteristika. Her ser vi på fire unikke typer af proptrækkere, som du kan overveje at købe.

1. Vinåbneren der virker ved lufttryk

Sammenlignet med en konventionel proptrækker så kræver denne type vinåbner, at du indsætter en hul nål ned gennem korkproppen. Tryk derefter på vinåbnerens lille knap, så du kan pumpe CO2 fra patronen og ned i flasken. Derved tvinges proppen nemt op fra flaskehalsen.

Denne type vinåbner kræver minimal kraft, hvilket gør den perfekt til ældre vindrikkere eller dem, som desværre lider af ledegigt. Med denne type proptrækker kan man nemlig yderst nemt fjerne proppen i forhold til andre typer af vinåbnere. Den eneste ulempe ved at bruge denne type proptrækker er, at du kun kan bruge den mellem 80 til 100 gange, før du skal ud og købe en nye gaspatron. Derfor kan dette være en af ​​de dyrere muligheder, hvis du har tænkt dig at drikke meget vin.

2. Proptrækkere med løftestænger

Et eksempel på en sådan proptrækker er den såkaldte kaninproptrækker, som har dette tilnavn, fordi dens løftestænger lidt ligner en kanins lange ører. Nogle yngre vinnydere foretrækker at bruge denne slags vinåbner, fordi den er meget nem at bruge. Det føles som om, du bruger en håndbetjent vinåbner.

Proptrækkeren har to håndtag til at sikre at flasken holdes på plads og åbnes uden problemer. Det ene håndtag bruges til at holde fast om flasken, og det andet håndtag bruges til at bore ned korkproppen med, så den kan trækkes op. Nogle varianter af denne type flaskeåbner kan monteres på væggen eller endda på et bord.

Kaninproptrækkeren er ekstremt nem at bruge, men kan dog optage meget plads. Dog kan den være med til at give dit køkken et stilfuldt præg, hvis den monteres fast på væggen, især hvis du er en rigtig vinelsker. Du kan blandt andet se flere eksempler på denne type af kaninproptrækkere på den lækre webshop Oplukkere.dk.

3. Luftpumpe proptrækkeren

Denne usædvanlige type af proptrækker er et nyt koncept for mange mennesker. Denne type proptrækker virker som lufttryk proptrækkeren, som er nævnt foroven. Du skal indsætte en nål gennem proppen, og så skal du bevæge proptrækkerens håndtag op og ned lige som en cykelpumpe, hvorved atmosfærisk luft pumpes ned i flasken og skubber vinproppen op.

Folk kan finde denne type vinåbner ganske underholdende. Dette er proptrækkeren for dig, som vil bruge dine muskler lidt og forbrænde nogle kalorier, før du drikker din vin. Denne åbner er en sjov og unik måde at fjerne en korkprop på.

4. Den såkaldte “Ach So” vinåbner

Dette er en særlig type proptrækker, som er let genkendelig ud fra sit noget særprægede udseende og tilnavn! Tilnavnet stammer fra det tyske “ach so”, som bedst kan oversættes til “nå, på den måde!”. Proptrækkeren er let genkendelig ved at have en fladtrykt ring som håndtag, hvorpå er fæstnet to tynde metalstænger, hvor den ene er længere end den anden.

Proptrækkeren brillerer, når der skal åbnes årgangsvine, som er forseglet med korkpropper. Hvis du bruger en almindelig proptrækker, kan du nemlig risikere at skade proppen ved optrækning. Med Ach So proptrækkeren stikker man ganske enkelt først den lange metalstang ned mellem proppen og flasken efterfulgt af den korte pind. Ved at ryste proptrækkeren fra side til side, mens man presser den ned i flasken, går pindene ned på hver side af korkproppen. Dernæst skal man blot dreje proptrækkeren rundt samtidig med, at man trækker proptrækkeren opad, hvorved proppen går op uden problemer. Hvis ikke du vil købe en vinprop, kan du ofte genbruge din prop, som er åbnet på denne måde med Ach So vinoplukkeren.

Fordelen ved denne vinåbner fremfor en anden type proptrækker er, at du kan trække meget gamle propper op uden fare for, at de smuldrer under optrækningen. Derved undgår du at for korksmulder i din dyre årgangsvin!