3FN

Flowmåling opdager dit vandspild

cas2

Penge sparet, er penge tjent. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og det er ikke helt forkert. Hvem vil ikke gerne spare lidt penge, hvis man kan? Og ret nemt kan du faktisk sikre dig, at du ikke taber vand i dine vandrør ved at lave en flowmåling i dine rør. Så kan du tjekke, at du ikke betaler penge for vand, som du ikke får. For det ville da være surt, at din regning var større end nødvendigt. For ikke at nævne alle de andre ulemper der er, hvis dit lukkede rørsystem er utæt.

Hvad er flowmåling?

Hvad er en flowmåler, tænker du måske. Og med god grund. Hvis du som så mange husejere bor i et hus, hvor der er et lukket rørsystem, så kan det være svært at se, om der er huller eller forstyrrelser i vandstrømmen undervejs. Så skal du have fat i værktøjskassen, skruenøglen, tapen, lommelygten og måske endda forstørrelsesglasset for at opdage huller eller trykfald. Og endnu værre er, du skal også samle alle rørene igen, med fare for at de ikke holder tæt, fordi at du ikke kan skrue dem helt rigtigt sammen igen. Og så er du ihvertfald helt sikker på, at du skal betale for, at en vvs-installatører kommer ud og hjælper dig med at få systemet på rette fod igen.

Hvad får jeg ud af det?

Med en flowmåler slipper du for detektivarbejdet. Du kan hænge den lange detektivkappe på knagen og pakke forstørrelsesglasset langt væk. Med måleren kan du aflæse, hvordan dit flow er i rørene og på den måde finde ud af, om der er en forstyrrelse, som du skal være opmærksom på. Ikke nok med, at du undgår at spilde vand, du kan faktisk også spare penge. Så skynd dig ind og tjek ud, hvilken flowmåler der passer lige til dit lukkede rørsystem.