3FN

Som galleri har man muligheden for at fange tidens ånd

Som galleri har man muligheden for at fange tidens ånd

cas2

Gallerier er noget der altid har haft en stor betydning for kultur og kunst. Det er her nye kunstnere får lov til at vise deres kunst frem, om det så er malerier, skulpturer eller installationer. Det er her alternative kunst eksperimenter eller installationer kan få lov at udfolde sig. Det er på gallerierne, man som kunstner kan få åbnet op for den kunstneriske verden og skabe forbindelser, samt komme ud til folk og ikke mindst samfundet. Derfor er gallerierne en vigtig del af at skabe tidens ånd og udtrykke de tendenser, der er i kunstnermiljøerne lige nu. Hvilket er vigtigt, for at der kan være en stadig mulighed for provokation og inspiration. Skabe en mulighed for at få folk til at tænke over noget og skabe stærke budskaber.

Mange gallerier vælger også at have deres helt egen vinkel og udtryk. Hvilket kan give et galleri meget personligt præg. Altså har de dermed en aktiv deltagelse i hvilke tematikker de står for og altså støtter. Hvilket netop kommer til udtryk i hvilke kunstnere de støtter og hvad de udstiller. De er med til at skabe debatten i samfundet og udforske grænserne sammen med kunsterne. Samt de kan skabe forbindelsen mellem nyt og gammelt, dengang og nu.  De er altså en vigtig del af både kultur og samfund og skaber et bindeled mellem kunstner og befolkning. Der sker her en vigtig formidling, hvor man som galleri også kan være medbestemmende i forhold til hvilke budskaber man synes er vigtige. Samlet set gør det at gallerierne har en unik mulighed for at skabe og fange tidens ånd.

Der er mange grunde til at tage på galleri

Det er måske ikke så mange, der får taget en tur på galleri i ny og næ, men det burde man måske gøre noget oftere. For ligesom museer og kunstmuseer, så kan gallerier berige en. Det som er særligt ved gallerier er, at de ofte kan have plads til de små og alternative kunstnere. Man kan altså få nogle helt særlige og anderledes oplevelser, ved at undersøge gallerierne. Og der findes mange af dem rundt omkring, uden at man måske lige tænker over det. Ofte så kan det også være gratis at komme ind, hvilket gør at man burde kigge ind noget oftere, hvis man alligevel kommer forbi et sted.

Gallerier er et sted, hvor man kan blive inspireret, men også blive forarget. Man kan blive provokeret og man kan blive tvunget til at tænke over nogle ting, man måske ikke ellers ville have gjorde. Altså kan gallerier være med til at åbne vores sind og skabe indtryk. Hvis man først går i gang, så åbner der sig en helt ny verden af spændende kunst. Dette vil især være nutidigt kunst af aktuelle kunstnere og ofte helt nye kunstnere. Man vil altså føle bølgen og ånden, som er lige nu. På denne måde er der altså mange gode grunde til at give gallerierne en chance. De har meget at byde på.