3FN

dykning

Gør dig klar til en masse fantastiske oplevelser under vand

cas2

Der er simpelthen ikke noget smukkere syn, end når man dykker i de fantastiske koralrev. Man bliver ét med naturen og dens smukke skabninger og mange farver. Kender du følelsen af, at man blive let, og verden udenfor forsvinder, mens vandet terapeutisk bølger ind over én? Så er du langt fra alene. Rigtig mange danskere nyder at svømme og dykke – ikke kun i svømmehallen, men også ude i det store hav, hvor man ser ting, som ikke alle oplever i deres liv. Inde på Rygcrawl.dk, kan du få svaret på alt omkring dykning.

Sørg for at have det rette udstyr til dykningen

Det er dog ret så vigtigt, at man anvender det rette udstyr, når man dykker i havet. Et af de vigtigste ting, er dykkermasken. Når man skal vælge sin dykkermaske, så er der nogle ting, man med fordel kan tage højde for, så man får den bedst mulige oplevelse ud af selve dykningen.

Dykkermasken, der gør oplevelsen uforglemmelig

For det første, så skal dykkermasken have et så godt udsyn som muligt. Der er flere faktorer, der kan optimere dette. For det første, så kan man vælge en dykkermaske, hvor glasset ikke er i en ramme, men går i et med selve masken. Dette medfører, at glasset sidder tættere på øjnene, hvilket resulterer i et bedre udsyn. For det andet, så er der dykkermaskens design. Hvis den er designet således, at der ikke er en skillevæg mellem øjnene, så optimeres dykkerens udsyn endnu mere.

dykning

Da man gerne har dykkermasken på i længere tid ad gangen, så er det også vigtigt, at den er behagelig at have på. Mange dykkermasker er designet i blød silikone, hvilket helt klart er det bedste materiale. Det slutter godt tæt omkring ansigtet, så der ikke kommer vand ind til øjnene. Det er dog ikke kun materialet og udsynet, der har indflydelse på komforten.

Det er også vigtigt, at dykkermasken passer i formen til brugeren. Nogle masker er relativt smalle, hvorfor de kan risikere at trykke i siderne, hvis man har et lidt bredere ansigt. Det vil også være et plus at vælge en dykkermaske med trykfordeling. Det betyder, at den ikke trykker meget på et bestemt sted af ansigtet, men at den trykker lige meget over det hele, så man undgår ømhed eller hovedpine.

Sørg for at afstemme dykkesko/støvler efter temperaturen

Bruger du dykkerfinner, så er det også med at have de rette sko dertil. Neoprensko er virkelig gode til at klare jobbet, da materialet er forholdsvist tyndt og dermed let at bevæge sig i. Man skal dog være opmærksom på, at neopren ikke virker så isolerende, så det er ikke tynde neoprensko, man skal bruge, hvis der er koldt, når man dykker. Sørg for at skoen er skridsikker, så man står godt fast i finnen. Man kan få fine neoprensko helt ned under 200 kr.

dykning

Har du planer om at dykke i de lidt koldere perioder eller steder, så gå efter en neoprenstøvle med over 6 mm. Neopren plus titanium isolering. Denne titanium isolering er kendt fra mange andre produkter – blandt andet soldaternes. Den går ind og danner en barriere, så varmen bibeholdes inde i skoen – også selvom den ydre temperatur er meget lavere. Som en lidt ekstra og meget praktisk feature, så kan man vælge sko med en hælbue. Den modvirker, at finnen falder af, mens man dykker.