Hos et hvert spisested, er det en absolut nødvendighed med et ordenligt storkøkken, som kan fungere funktionelt og praktisk, når der er mange i køkkenet og meget mad skal stables på benene. Der skal tages hensyn til køleskabe, ovne, kølemontre og meget mere, når et godt storkøkken skal sammensættes.
Her får du de bedste tips til, hvordan du indretter det bedst tænkte storkøkken, som kan gøre madlavningen nem og lækker mad kan blive leveret til hundrede af mennesker.
Vælg det rigtige udstyr og maskiner til storkøkken
Det er ikke helt lige meget, hvilke køkkeninventar- og køkkenting du vælger til storkøkkenet.
Lav en liste over, hvilke behov, der skal tages hensyn til – alt efter hvilke type spisested, som kølemontre en absolut nødvendighed, så du sikrer, at maden holdes frisk samt velsmagende.
Tag også stilling til, om der er behov for fx køleskabe fryser, ovn og opvaskemaskine. Der findes her mange forskellige modeller samt designs at vælge imellem, hvilket gør det nemt for dig ift. at sikre, at du får et køkken, som fungerer helt perfekt til det specifikke behov. Gå efter materialer, som er nemme at rengøre og vedligeholde
Hav det i tankerne, når du indretter køkkenet, at niveauforskelle og dørtrin skal undgås, fordi det gør det svært at transportere køkkenvogne og kan være let at snuble over.
Der skal generelt være et naturligt flow i køkkenet, hvorfor råvarer og køkkengrej skal have en praktisk placering i køkkenet, så madlavningen kan gå op i en højere enhed. Tung ting skal placeres, så du ikke skal løfte meget på dem – dvs. på hjul eller løftehøjde.
Tænk god hygiejne ind i indretningen, da du skal udfylde en del stramme krav, når du håndterer og serverer fødevarer. Sørg for, at køkkenet er nemt at rengøre! De specifikke regler finder du på Fødevarestyrelsens hjemmeside.