3FN

Invester i det rigtige tøj til de kolde måneder

cas2

Flyverdragterne er simpelthen kommet på mode igen for voksne mennesker efter en god portion års fravær. Og det er med god grund. Det er nemlig ikke en kikset beklædningsgenstand, selvom den har haft det ry i en rum tid. Tværtimod kan den sagtens være trendy, og så er den selvfølgelig også superpraktisk al den stund, at den er behagelig at bære og dejligt varmende.

Flyverdragtens herligheder

Mange mennesker tror fejlagtigt, at en flyverdragt begrænser éns bevægelsesmuligheder. Den myte kan vi i fællesskab afskrive med det samme. Det har intet på sig. Lige modsat så er flyverdragten faktisk ekstremt behagelig at gå i, når man skal ud i det kolde danske vintervejr. Du kan sågar cykle i den uden, det giver det mindste problem overhovedet.

De moderne flyverdragter har (heldigvis) også skiftet visuelt udtryk. Tiden med de mange pangfarver og de næsten neonagtige nuancer er forbi. Den er blevet erstattet med et mere tidløst og enkelt design, hvor farverne ofte er mere diskrete og elegante. Der er stadig mulighed for både sorte, hvide, grønne, blå og mønstrede flyverdragter, men designet oser af simpelhed og god smag. Der er altså sket en del inden for moden siden de lidt smagløse 1980’ere. Også i flyverdragtbranchen – gudskelov.

Perfekt til skituren

En flyverdragt er også et særdeles praktisk stykke overtøj at have med, når man skal under endnu køligere himmelstrøg. Hvem elsker ikke at suse ned af fjeldene eller bjergene på ski i enten Norge, Sverige, Frankrig, Italien eller Østrig? Det er den ultimative frihed. Og her er flyverdragten helt genial.

Når du skal bruge en flyverdragt til skituren, så er der især to ting, du bør være ekstra opmærksom på. Du skal naturligvis skaffe dig en vindtæt flyverdragt. Det kan gå stærkt på de stejle pister, og vinden kan i sig selv godt bide, når man er oppe i de lidt vildere højdemeter. Derfor er vindtæthed et kæmpe plus. Derudover bør din flyverdragt naturligvis også være vandtæt. Hvis ikke den er vandtæt, kan et enkelt styrt på pisten betyde en klam og tung dragt resten af dagen. Hvis din flyverdragt ikke er vandtæt i forvejen, så bør du imprægnere den, så den bliver det. Således holder du dig varm i sneen.

Hvad skal du bruge din flyverdragt til?

Det er selvfølgelig et spørgsmål, der er smart at få besvaret, før du køber din næste flyverdragt. De kommer nemlig i flere versioner. Der er den klassiske jumpsuit, men du kan selvfølgelig også få en termodragt, der har lidt ekstra varme. Denne er god til hårde vindforhold og passer specielt til dig, der er udendørs længere tid ad gangen.

Og så er der endda specialudviklede flyverdragter, der passer helt perfekt til din skitur. En varm snowsuit med hætte velegnet til det allerkoldeste vejr. Det kan helt klart anbefales at gå efter sådan en, når den skal med på rejsen.

Læg mærke til detaljerne

Det er med flyverdragter som med alt andet tøj og overtøj. En flyverdragt er ikke bare en flyverdragt. Der er masser af detaljer, du kan lægge mærke til, og som du bør tage stilling til. Skal der være hætte? Skal denne kunne tages af? Hvor mange lommer skal du bruge? Skal der være lynlås på benene? Alt sådan noget bør du overveje, inden du køber din nye flyverdragt.