3FN

Investering i dit barn

cas2

Der er intet mere fantastisk end at blive forældre, men det er ikke altid nogen nem sag. Du opdager hurtigt, at det kræver en masse energi at tage sig af en baby. Det betyder mange søvnløse nætter og dage, hvor du bare har lyst til en pause. For mange nye forældre kan det virke utroligt overvældende, men heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at gøre det nemmere for dig selv. Læs her om 5 gode tips til at få din baby til at sove.

1. Anskaf en slyngevugge med motor

En ting der kan være meget frustrerende, når du skal få din baby til at sove, er hvor lang tid det tager og hvor hårdt det kan være at vugge dit barn frem og tilbage. Med en slyngevugge med motor behøver du slet ikke at bruge kræfter på at få dit barn vugget – det klarer slyngevuggen helt selv.

2. Lav en putterutine

Det kan være meget effektivt at lave en rutine til putningen. På den måde vil din baby føle sig tryg ved, at nu er det til at sove. Det er især noget, der er effektivt med lidt ældre babyer og børn, men det er stadig en god idé at gøre for din helt nye baby.

3. Babymassage

Inden din baby skal til at sove, så kan det være en rigtig god idé at give en blid babymassage. Flere undersøgelser har vist, at det hjælper din baby med at sove mere og endda græde mindre. Når du skal give massagen, så bør du sørge for at have varme hænder. Pas på med at massere for hårdt.

4. Gør din baby tryg

Når du skal putte din baby, så bør du sørge for, at din baby føler sig helt tryg ved sengen og natten. Det kan du gøre på mange måder. Du kan for eksempel begynde med at tage dig rigtig god tid, når du skal putte din baby. Det giver dem en fornemmelse af, at du er der, og at det er trygt at sove.

5. Sørg for, at der er mørkt

Når din baby skal sove, så skal der gerne være mørkt i værelset. Du kan risikere, at din baby får en meget let søvn, hvis der er tændt lys. Hvis din baby vågner, kan det derfor også være en idé at holde lyset slukket, når du taler eller vugger dem til ro. Måske kan du tænde en lille lampe på værelset, men helst ikke en, der giver for meget lys og dermed vækker babyen mere.