3FN

Kom over tørre læber

cas2

Hvis du ofte føler, at dine læber er lige ved at sprække af tørheden, så bør du gøre noget ved det. Det kan være, at du er begyndt på noget nyt medicin, der gør dine læber tørre, eller også er skiftende vejr bare ikke godt for dig og din mund. Derfor kommer der her et godt råd; plej dine læber med læbepomade! Det kan nemlig formindske risikoen for, at det gør ondt og sprækker. Det er både nemt og effektivt.

 

Hvad bør du vælge?

Der er mange forskellige læbepomader at vælge i mellem, så derfor bør du undersøge, hvad de forskellige kan tilbyde dig. Selvom, at det kan være fristende at købe den billigste på markedet, så kan det faktisk være, at den i højere grad er med til at udtørre dine læber. Det kan derfor være en god idé at gå en tur på apoteket, hvor ekspedienten kan vejlede dig og pege dig i retningen af den helt rette pomade, der passer til dine behov. Du kan også benytte dig af vaseline, da dette også er fugtgivende, hvor du samtidig kan få pomader, der faktisk har solbeskyttelse i sig. Dette er fornuftigt, hvis du er et sted, hvor der er meget sol, for det kan give dig tørre læber

 

Hvad kan du ellers gøre for at undgå tørre læber?

Udover at vælge den helt rette læbepomade, der passer til dig, så er der nogle få ting, du selv kan gøre. For, at du i højere grad undgår tørre læber, så bør du huske at drikke rigeligt med vand. Derudover så bør du huske, at du skal lade være med at slikke dig om læberne, da dette kan være en årsag til problemet. Hvis du husker på disse råd, så kan det være, at du i fremtiden kan undgå at døje med tørre og sprækkede læber.