3FN

solcreme

Pak til den uforglemmelige ferie til en solskinsø

cas2

Inden du kan komme ordentligt på vej mod din fremtidige feriedestination, skal du først have pakket til turen. Det er denne del som de fleste danskere ser mindst frem til ved hele ferieræset, og af god grund. Der er mange ting der skal holdes styr på, mange beslutninger der skal tages og mange faktorer at overveje.

Hvad du skal pakke kommer både an på hvor du skal hen, hvem du tager afsted med, på hvilken tid af året, hvad dine planer er når du ankommer og mange flere ting. Drømmescenariet ville jo være hvis pakningen kunne blive hurtigt overstået, og du kunne nøjes med at fokusere på de andre praktiske ting der også går ind i at planlægge en ferie.

Heldigvis findes der artikler som denne der giver dig gode tips og tricks til lige præcis at springe pakningen let og elegant over og i stedet blive hurtigt klar til nogle afslappende og solskinsrige dage.

Tøj til enhver lejlighed

Der bliver ofte gjort grin med den mængde tøj nogen finder det nødvendigt at pakke når de skal på ferie, men har de måske faktisk en pointe? Selvfølgelig vil det koste mere for ekstra bagage til flyrejsen, men har man en tilstrækkelig rummelig kuffert, kan man få proppet en masse gode tøjstykker ned i den.

At have en masse tøj med er jo egentlig ofte blot for at være på den sikre side. Hellere have for meget at vælge imellem, end for lidt. Det er alligevel sjældent man skal slæbe rundt på sit tøj på hele sin ferie. For det mest skal man kun slæbe det frem og tilbage fra transportmidler. I flyet ligger det omme bagi, tager man en taxa til sit hotel ligger det i bagagerummet og på resten af ferien efterlader man jo blot kufferten på sit værelse. Så ved du at du alligevel bare kommer til at have dit tøj liggende der, er der jo intet galt i at pakke lidt ekstra.

Er den ferie du skal på i stedet en backpacker tur til Thailand, kan du jo ikke blot efterlade dit tøj tilbage på hotelværelset, da du højst sandsynligt slet ikke har et hotelværelse at efterlade dit tøj på. Du skal nu i stedet slæbe rundt på det på ryggen i flere dage, og det er i et scenarie som dette der nok er for det bedste at pakke let. Det ville din ryg i hvert fald i sidste ende nok sætte pris på.

Husk at holde dig sund

Det er meget muligt du tager på ferie, men det gør dit immunforsvar ikke. Og i uvante omgivelser kommer det til at arbejde på overtid, når det både oplever nye temperaturer og ny mad at arbejde med.

stranden

Ligegyldigt hvilket land du skal til er der nogle sundhedsrelevante ting der er gode at have med på enhver tur. Heriblandt er selvfølgelig den gode gamle solcreme. Tager du turen til en solskinsø, er denne nok det vigtigste du overhovedet kommer til at pakke. Pak en solcreme med en SPF der slår igennem og smør dig godt ind både morgen, middag og aften. Hellere skinne en smule ekstra, end at lige en krabbe på hele ferieturen.

Andre sundhedsrelevante ting der er vigtige for dig at pakke er både det gule og det blå sygesikringskort, medicin til hvis du bliver nemt køresyg/søsyg og medicin til hvis du lider af enten fysiske eller psykiske problemer. Du holder ferie, men derfor er det stadig vigtigt at holde din krop og dit mentale helbred ved lige, nøjagtig som alle andre 365 dage om året.