3FN

mand og penge

Sådan får du de økonomiske ender til at mødes i hverdagen

cas2

Vi lever i en verden med flere muligheder end nogensinde før. Det giver lyst til at opleve, at drømme og at handle. Der er så mange ting man kan og så meget man kan gøre. Alt koster dog penge uanset hvordan man vender og drejer det. Det er dyrt at leve og der skal tjenes nogle penge. Indimellem kan man opleve at det kan være svært at få enderne til at mødes når det kommer til økonomi og man kan hurtigt få en følelse af at man mangler penge. Måske endda tidligt eller midt på måneden, hvor der er lang tid til næste lønudbetaling. Hvis det dette er noget du gentagne gange oplever, kan det være en god idé at læse med nedenfor.  

lommeregner og penge

Lav et budget

Det bedste man kan gøre for sin økonomi, hvis du ikke allerede har det, er at lave et budget. Et simpelt og realistisk budget der tager forbehold for alle dine indtægter og udgifter og giver dig et overblik over, hvad du har at gøre godt med hver måned. På denne måde er der altid penge til de faste udgifter og du ved hvad du herudover kan bruge af penge på dig selv til fornøjelser. Helt lavpraktisk gælder det om at få lavet en budgetkonto i banken, hvor du hver måned indsætter et fast beløb. Dette beløb skal være alle dine årlige indtægter minus udgifter divideret med tolv. På denne måde har du dine gennemsnitlige udgifter delt ud på året og der kan aldrig komme en regning du havde glemt eller ikke havde taget forbehold for. Pengene er der altid til de faste ting. Foruden budgettet kan det ligeledes være en idé med en større eller mindre opsparing, hvor du ligeledes indskyder et fast beløb på hver måned. 

Optag et lån online 

Hvis du fra tid til anden alligevel ikke kan få enderne til at mødes, på trods af budget og opsparing kan du optage et lån. Det kan fx være grundet en uforudset udgift eller lignende. Du kan hurtigt komme videre i livet ved at optage et online kviklån, sms-lån eller tilsvarende. De online lån er nemme at optage; det går hurtigt, priserne er konkurrencedygtige, du slipper for forklaringer, du får pengene med det samme og du kan ofte låne trods RKI registrering. 

Fastspændt pengepung

Brug din sunde fornuft  

Når det kommer til økonomi og det at få tingene til at hænge sammen, handler det i bund og grund om at bruge sin sunde fornuft. Det handler om at sætte tæring efter næring og erkende hvad man har at gøre godt med. Hvis du ikke tjener så meget, kan du heller ikke bruge så meget, eller må spare op i længere tid. På den anden side er der meget der kan lade sig gøre, hvis man sammensætter et fornuftigt budget, ikke over forbruger og hele tiden overvejer hvad man gør. Hvis man holder sig til dette, er der tilmed ikke nogen skam i at optage et mindre lån fra tid til anden, så længe det er velovervejet. Det handler jo også om at leve mens man gør.