3FN

Sådan kan du lære dit barn om forskellige hverdagssituationer

cas2

Som barn er der mange ting, man skal lære. Det kan for eksempel være, hvordan han håndterer forskellige situationer, i hverdagen. Det kan sværere for nogle end andre, derfor er det vigtigt at tage barnet i hånden og hjælpe. Som forældre kan man have brug for noget vejledning, for at kunne hjælpe sit barn, på den bedst mulige måde. Man kunne eventuelt gøre brug af sociale historier kurser. Her kommer der lidt om, hvordan sociale historier kan hjælpe et barn, til at forstå forskellige hverdagssituationer.

 

En historie om hverdagen

Sociale historier kurser er en fortælling, om forskellige situationer, man kan opleve i hverdagen. De er som regel skriftlige, men understøttes tit med billeder, så der også er noget visuelt for barnet. Disse historier kan klæde barnet på, til at håndtere hverdagens situationer bedre, da det giver dem nye perspektiver og forskellige måder, de kan handle på, i forskellige situationer. Sociale historier bruges i undervisning, men kan også sagtens bruges af forældre, der gerne vil lære deres barn om forskellige hverdagssituationer. Hvis dit barn er glad for at have bestemte rutiner, kan dette også være en mulighed for at lære, hvordan man kan håndtere situationer, hvis rutinen brydes.

 

Inddrag barnet i hverdagens mange pligter

Afhængig af hvilken alder barnet har, så kan man også inddrage barnet, i hverdagens gøremål. Det kan for eksempel være at tage dem med på indkøbstur eller sætte dem til at hjælpe, med at tømme opvaskeren. Derved kan de også få et indblik, i nogle andre hverdagssituationer. Dette er mere til, hvis barnet er en del ældre. Hvis du gerne vil give dit barn, en ekstra hånd og hjælpe dem til at lære forskellige hverdagssituationer, så kunne sociale historier kurser være en mulighed. Det kan også være en god ide, at eventuelt snakke med en pædagog, om hvordan man bedst kan hjælpe sit barn.