3FN

Survival guide til selvstændige

cas2

Når det handler om at overleve som selvstændig er der typisk to ting du kan justere. Dine indtægter og dine udgifter.

Dine indtægter kan selvfølgelig justeres på mange måder, ved at øge dit salg på den ene eller anden måde, arbejde flere timer, sænke dine priser, hæve dine priser. Whatever works, kort sagt.

Men ofte glemmer mange at kigge på budgettet for den daglige drift, og her kan der altså også være rigtig mange penge at spare. Selvom du kan trække udgifterne fra i skat og moms, så er der alligevel god grund til at kigge tingene igennem.

Spar penge på dine forsikringer

Du skal selvfølgelig være godt forsikret, både hvis du selv bliver syg, eller hvis du kommer til at forvolde skade på noget ude hos din kunde, eller hvis dine varer går tabt i forsendelse osv.

Men på den anden side behøver du heller ikke at være over-forsikret, og der er mange om budget. Gå dine forsikringer grundigt igennem. Der kan være mange penge at spare

Regn på om fri telefon kan betale sig

Mange selvstændige tænker straks at selvfølgelig skal telefon og internet trækkes fra i skat, men du bliver så beskattet som privat af fri telefon og internet.

Om det virkelig kan betale sig er et regnestykke, der kommer an på:

  • Hvad koster dit abonnement
  • Hvor ofte skifter du telefon

Langt de fleste abonnementer på både internet og telefon i dag fås så billigt, at det kun kan betale sig hvis du skifter telefon ca. hvert andet år.

Spar på dine kontorartikler

Det lyder måske ikke af meget at spare 10 kr. her, og 10 kr. der, men som det gamle ordsprog siger: “Mange bække små, gør en stor å,” og hos Tonerland, kan du finde mange billige kontorartikler.

Prøv evt. at regne på hvor meget toner, hvor meget papir, hvor mange kuglepenne eller blokke osv. du har brugt i løbet af et år, og regn så på hvad en lavere pris på f.eks. 10% ville have gjort for dit budget.

Spar på strømmen

Når du arbejder hjemmefra så siger det sig selv at du bruger en del mere strøm i hjemmet, end du gør hvis du sad på et kontor. Men med få gode vaner så kan du faktisk reducere det en del, og det giver mening i en tid med høje energipriser.

Sluk f.eks. lyset når du forlader rummet, lad være med at have din PC eller bærbare på standby hele tiden. Fjern opladeren fra stikket eller anskaf en elspareskinne.