3FN

Tips: Sådan kan du indrette din restaurant eller café

cas2

Er du på jagt efter gode idéer til at indretningen af din restaurant eller café, så er du landet det rigtige sted. Her får du nemlig nogle tips til, hvad du kan overveje.

Stemningsfyldte rammer

Bring stemningen ind i din restaurant ved at vælge interiør, der passer godt ind. Møblernes design er med til at signalere, hvilket udtryk og hvilken stemning der er. Det kan f.eks. være cafeborde, der giver et let udtryk, bænke, som kan bruges i båse, plankeborde til det rustikke look og lignende. Du kan desuden overveje, om du vil investere i skillevægge, der kan gøre siddepladserne mere intime for gæsterne.

Det samme gælder dekorationen. Hvis du nøje udvælger alt fra plakater og spejle til lysestager og planter, kan det afspejle en gennemgående stil.

Lavpraktiske overvejelser

Det betyder en del at tænke over, hvor du placerer både siddepladser såvel som betalingsdisken. Sørg for, at bordene er i en passende afstand fra hinanden. Det kan også være værd at tænke over, om der er høje lyde fra køkkenafdelingen, som gæsterne kan blive udsat for, hvis de sidder for tæt på.

Skal betalingsdisken være tæt på udgangen? Skal den stå mere eller mindre frit eller til en side? Hvor er det mest praktisk i forhold til gennemgangen i restauranten, så der kommer det bedste flow? Prøv nogle forskellige opstillinger af, så du kan få en fornemmelse af praktikaliteten.

Udendørshygge

Hvis du har en gårdhave eller udendørsområde foran din restaurant, hvor gæsterne også kan sidde og nyde deres mad, så er atmosfæren her også vigtig. Du kan stille fine cafeborde og -stole ud, som måske har nogle charmerende duge og en parasol, hvis solen eller regnen viser sig. Hæng lyskæder op, som skaber hyggebelysning, eller stil små stearinlys eller vaser på cafebordene samt fine hynder på stolene.