3FN

Uro i kroppen? Sådan kan du falde til ro

cas2

Hvordan får du ro i kroppen? Sådan et simpelt spørgsmål kan svares på en milliard måder, for selvom vi alle har nogenlunde ens kroppe, og vores nervesystemer lader til på et overordnet plan at være nogenlunde ens skruet sammen, er der også en psykologisk faktor at tage stilling til. Noget virker slet og ret afslappende for nogle folk og ikke for andre – fx fordi det forbindes med gode oplevelser.

 

Vær fysisk aktiv, meditér eller brug åndedrættet

Nå, men nu er der alligevel nogle redskaber til at dulme nerverne, der er ”tried-and-true”. Fx kan fysisk aktivitet som træning eller sex få kroppen til at falde til ro (selvom pulsen selvfølgelig er høj under aktiviteten). Mange finder også ro ved at dyrke yoga, blive masseret eller lytte til rolig musik. Oven i det findes der åndedrætsøvelser, der hjælper flere med at falde til ro, når de har nerver på.

 

Brug ikke alkohol for at falde til ro

Der er også ting, som på overfladen lader til at virke, men har store konsekvenser. Fx vælger mange at drikke, når de føler sig lidt pressede. Der skulle ikke være behov for at forklare, hvorfor det er et problem, men du får det lige at vide her alligevel: Selvmedicinerer du med alkohol, så træner du din krop til at kræve alkohol, hver gang du er stresset. Derved bliver kimen sået for alkoholisme senere.

 

Måske kan du finde roen med CBD-olie

Måske er der knapt så farlige ting, du kan indtage for at falde til ro. Hos Canavita kan du købe CBD-olie, der er udvundet af hamp og kan købes lovligt, fordi produkterne har en begrænset mængde af psykoaktive stoffer. Det er individuelt, om man mærker en beroligende virkning eller ej. Men nogle mener at finde roen, når de indtager CBD-olie, så måske var produkter med CBD-olie et forsøg værd.