3FN

Hvad er a-kasse

Hvad er a-kasser helt præcis?

cas2

Du har sikkert hørt om det

Ja, a-kasser er sikkert noget, du har hørt om forskellige steder. Måske var det i nyhederne, måske var det på gaden eller måske i den lille morgenavis du altid læser hver morgen sammen med dit morgenbrød og lille glas juice (okay måske ikke, men man kan da drømme, ikke?) Men er du egentlig klar over, hvad det helt præcis indebærer? Nylige undersøgelser har nemlig vist, at det er overraskende få der ved, om de har en a-kasse eller ej, eller hvad de overhovedet er! Og det er egentlig ikke så godt, for denne ting er nemlig rigtig brugbar hvis du skulle ende i den situation, at stå uden arbejde.

Og nu ved jeg hvad du tænker. Du tænker ”Mig stå uden arbejde?! Nu må jeg le!” Men det er faktisk et rigtig ægte scenarie for mange danskere. Og der er rigtige mange af dem, som tænkte det helt samme, som du gør nu. Og jeg siger ikke, at din chef kommer ind i morgen og fyrer dig, men min pointe er bare, at det er er altid smart at være forberedt på sådanne ting, bare så man er klar til det, hvis det utænkelige skulle ske. Så tag dig sammen og læs det næste kapitel om hvad disse helt fantastiske ting er. For det kan virkelig hjælpe dig på rigtig mange måder i længden, og jeg garanterer dig for, at det er noget du hellere ville være med, end foruden.

Så hvad er de helt præcis?

En a-kasse står simpelthen bare for arbejdsløshedskasse. Det er en organisation der forsikrer dig mod det utænkelige, nemlig at du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det er som regel noget, fagforeninger tager sig af, så hvis du er tilmeldt en fagforening burde du nok kigge på, om en a-kasse er noget du har. Men a-kasser dækker over andre termer du sikkert allerede har lidt kendskab til. For eksempel er ubetaling af dagpenge, feriedagpenge, orlovsydelse og efterløn alle håndteret, af denne fantastiske ting vi her inde på kontoret kalder ”kassen”.

Der er mange forskellige a-kasser man kan gøre brug af, eller for at sige det på en anden måde, der er mange organisationer du kan tage kontakt til som vil håndtere dette for dig. OG det er ikke altid lige nemt at vælge helt præcis hvad for en organisation du gerne vil være tilknyttet til. Og det er også forståeligt, for vhvilken fagforening du tilhører er trods alt ikke et småt valg, det kan jo have en enorm indflydelse på en hel masse af de ting du kommer til at gøre, ikke? En af de helt gode som bliver anbefalet er mange er den, der hedder FTF-A. De er hamrende gode til deres arbejde, men det er kun en side af sagen selvfølgelig. Du kan vælge rigtig mange andre alternativer som sikkert også gøre et fint arbejde. Men hvis du gerne vil have et rigtig solidt fundament så er FTF-A helt klart også et godt valg.